Schimbare plină de euri

E acea perioadă a anului când poți simți cum lucrurile se schimba. Aerul devine din ce în ce mai rece, iar briza mării începe să te trezească la viață. E momentul când realizezi cât de mult te-ai schimbat…sau cât de mult te-ai amăgit.

Zâmbetul de la cafea devine mai misterios și nu înțelegi nici macar tu ce se ascunde în spatele acelor ochi strălucitori, verzi, ce nu mai știu de multă vreme ce vor cu adevărat. Inima începe să îți bată mai tare la fiecare cădere a frunzelor. Simți că pierzi ceva sau poate că deja ai pierdut. Nu ești sigur încă. Dar știi că o dată cu timpul vine și schimbarea.

Poate că uneori ne amăgim și de fapt,rămânem aceeași de-alungul timpului.Ne punem însă niște măști. Societatea le cere,iar fiecare pas înainte cere o nouă schimbare. Inevitabil,da. La un moment dat vei fi mai vulnerabil din cauza acestor măști și nu te vei mai putea regăsi. Într-un univers unde schimbarea este predominantă, iar secundele parcă luptă între ele pentru a păstra ceea ce este important, e greu să rămâi tu. E greu să realizezi că te-ai schimbat și cel mai complicat este să accepți noul eu.

Stai și privești în gol, gândindu-te la imaginea trecutului, la vechiul tu. Erai mai bun sau nu? Erai poate un romantic ce s-a trezit la viață după ce a fost lovit de prea multe ori… Erai un visător ce spera să ajungă pe aripile propriei dorințe într-un loc știut numai de el… Erai un simplu eu ce se confruntă cu lumea… Dar,stai un pic… Asta ești și acum… Poate puțin mai dezamăgit de ceea ce i-a arătat viața sau bucuros că a realizat ce se întâmplă…Însă tot un eu.

Un eu uitat de lume care încă speră,deși s-a schimbat,să redevină cel dinainte. Chiar dacă nu se poate ,uneori e calmant să știi că eul tău e de fapt o proiecție a celui din trecut… Unde te poți întoarce mereu… Dar,pe care nu îl mai poți atinge. Și dacă te rătăcești în propriile gânduri,încearcă să vizualizezi ceea ce îți dorești. Poate că realitatea nu oferă o perspectivă prea fericita, însă, mereu vom avea sticluță cu euri la care ne vom putea întoarce atunci când vom vrea să ne regăsim printre ruine.

Spread the love

Leave a Comment