Lessons and a new beginning, actually

Cred că cele mai importante lucruri pe care le vedem la sfârșit de an sunt lecțiile. Perspectiva. Amintirile cu care rămânem. Timpul trece orice am face. Nu îl putem îngheța. Putem doar să profităm de fiecare clipă.

– Tu ce ai învătat anul acesta?

– De ce vrei să știi asta?

– Cred că e bine să o zici cu voce tare.

– Ai dreptate.

– Ca de obicei.

– Am învățat că oamenii pleacă oricâte promisiuni ar fi făcut. Că trebuie să te astepţi la orice. În cele din urmă dacă e să fie, își vor găsi drumul înapoi.

Am învățat că trebuie să lupt până în pânzele albe, iar dacă nu se poate, să mă retrag frumos, cu capul sus. Nu poți duce mereu o luptă singură. Iar uneori, îti vei da seama, că aceasta nu are rost. Trebuie să zâmbești chiar și atunci când simți că nu mai poți. Și crede-mă, durerea pe care o simți la un moment dat te transformă.

Îți schimbă pur și simplu felul de a vedea lucrurile. Te întărește. Asemeni unui phoenix, renaști și mergi mai departe. E singura soluție. Înveți că fericirea vine din lucrurile mici și că e bine să înveți să fii singură. În acest fel, când va fi momentul, vei fi pregătită de orice.

Am învățat să fiu recunoscătoare pentru familia pe care o am. După cum știi, în familie intră și prietenii. Cei care sunt alături de tine oricât de dificilă ai fi și oricât de multe greșeli ai face. Care te acceptă așa cum ești tu. Care sunt, iar asta e de ajuns. Viața-i plină de încercări și crede-mă, contează foarte mult pe cine ai alături. De aceea aleg cu grijă pe cine las în suflet. Nu pentru că mă cred prea bună, ci pentru că nu mai vreau sertare răvășite la mine-n casă. Cine e acum acolo, și-a câștigat locul și-l va avea întotdeauna.

-Se pare că ai trecut prin multe anul ăsta.

-Da. A fost un an plin. Cred că tata ar fi mândru de mine. De cât am crescut. De transformarea care a avut loc.

-Sigur este. Toți suntem.

-Fericirea ține doar de tine. Mi-a luat ceva timp să-mi dau seama. Multe discuții cu prietenii mei. Dar asta e cheia. E vorba despre hygge. Despre fiecare zi a săptămânii. Despre felul în care trăim.

-Ai de gând să schimbi ceva anul care vine? Mai sunt câteva ore.

– Voi zâmbi mai mult și-i voi face pe cei din jurul meu să zâmbească. Voi lupta mai mult pentru fericirea mea. Voi trăi fiecare zi la maximum. Despre asta e povestea. Și nu voi uita niciodată cine sunt.

-Cine ești?

Fiica unui artist. Mereu voi fi.

O voce care se va face mereu auzită.

Spread the love

2 thoughts on “Lessons and a new beginning, actually

  1. Zambeste mai mult, intr-adevar ai motive si esti si mai frumoasa cand o faci!
    Scrii din suflet si este minunat! Felicitari si tine-o tot asa!

Leave a Comment