Pulbere de stele

Noapte. O sticlă de vin și două pahare.

E întunerec, dar cerul e plin de stele.

Suntem noi și-un întreg univers.

E atât de liniște încât ne putem auzi bătăile inimii. Bat în tandem. Una pentru cealaltă. Zâmbești, probabil știi deja ce e în capul meu. Îmi auzi gândurile și mă iei în brațe. Te apropii și mă cuprinzi în brațe. Îmi cunoști nevoile fără să-ți spun nimic. Ochii își spun tot, rememorând povestea în fiecare zi.

Suntem noi și restul lumii. Stelele sclipesc într-un dans alert. Ne protejează și ne amintesc că oriunde am fi, privim același cer. Colorat, plin de enigme, ne cuprinde, primindu-ne-n poveștile lui.

Acestea sunt momente de pus în ramă. Îți dai seama odată cu timpul că sunt tot ce contează. Toate se converg în imagini la care te poți întoarce mereu. Ca un flashback. Un safe heaven al amintirilor.

Sticla de vin ne cam făcea cu ochiul așa că ai turnat câte un pic în pahare și am ciocnit. Am vibrat odată cu prima gură de vin. Simțeam gust de scorțișoară și de vechi. Simțeam miros de iasomie. Îmi domina papilele gustative, dar și olfactive.

Photo by Douglas Lopez on Unsplash

Atunci când m-am uitat în reflexia paharului, am văzut o stea căzătoare. Părea că vine spre noi. Destul de repede. De fapt, cu viteza luminii. Mi-am amintit atunci ce citisem. Prin magie sau nu știu exact cum, acestea îți pot îndeplini o dorință.

N-am stat nicio secundă pe gânduri. Știam deja ce îmi doresc. Am știut din primul moment. Te-am luat de mână și ți-am spus că trebuie să-ți pui și tu o dorință.

Am șoptit în gând, iar tu mi-ai zâmbit cu tot sufletul.

Știai.

Peste ani de zile, povestea noastră va fi o stea, poate chiar cea mai strălucitoare. Pentru noi oricum va fi.

Viața-i alcătuită din momente ca acesta. Trăiește-o. ACUM.

Spread the love

Leave a Comment