Snooze și cafea

Alarma sună furios. Snooze-ul parcă nu mai funcționează și cineva o ceartă că iar și-a pierdut noaptea citind. Pleoapele i se deschid încet și ca printr-o minune, toate simțurile încep să i se dezmorțească. Ritualic, nasul caută atent orice urmă de cafea. Diminețile sunt simple și complicate în același timp. Poartă o poveste cambrată cu diferite substraturi. Poate fi o zi de ia-mă-n brațe sau una de lasă-mă-n pace.

Goală ca de obicei, se îndreaptă spre fereastră. Trage draperiile. Se uită în zare ca și cum ar căuta ceva. Un răspuns. Dar nici ea nu prea știe ce anume. Senzuală imagine, nu? Parcă ai vrea și tu să fii acolo lângă ea să-i pui halatul pe umeri.

S-a obișnuit să fie singură singură și îi e bine. E o operă de artă. Nu toată lumea o poate înțelege. I-a luat o perioadă bună de timp să înțeleagă asta, dar acum, pur și simplu, se bucură de orice moment.

Face drumul spre bucătărie ca și cum ar dansa. Pune cafetiera în priză și așteaptă ca picurii de cafea să-i umple sufletul de bucurie. Acesta e momentul în care liniștea își face loc în viața ei. Pune cana pe pervaz și își aprinde o țigară. Le savurează ca și cum mâine nu ar mai fi. Fumul se disipează iar peisajul devine strălucitor.

Formele încep să prindă contur. Tabloul lui Da Vinci pe care l-a văzut ieri într-un film, încă îi dă târcoale. Cuvinte fără nicio legătură îi apar în cap. Ia o foaie și începe sa le scrie:

PARALELE

INTERSECTANT

CERCA TROVA

CALAMBUR

DANS

‘Ce se întâmplă în mintea mea?’

Odată, citise o poveste legată de paralelele sufletului care atunci când ating o anumita vibrație se intersectează ca și cum ar fi făcut o înțelegere. Dansul amintirilor devine un calambur ce se prindă în viața de zi cu zi. A învățat destule din trecut și poate că a trecut prin prea multe. La un moment dat, dacă vei fi pregătit, poate vei afla povestea ei.

Ea e pregătită de orice. E un adversar de calitate, dar poate fi un aliat mult mai bun. S-a regăsit într-un final, în cuvinte complexe și momente de nu-mă-uita. CERCA TROVA a devenit o tradiție pentru ea.

Naturală și plină de vibrații bune. Contrastantă. Visătoare. Magică. Reală. Ea e cafeaua ta de dimineață și clipa de sinceritate. CEA de care ai nevoie. Nu-i așa?

Spread the love

Leave a Comment