Vulnerabili

Draga mea, toarnă-ți un pahar de vin. Așează-te comod în fotoliu și ascultă.

– Ce anume?

– Doar fi atentă. Îți voi spune o poveste.

– Nu neapărat. Ceva despre putere și vulnerabilitate.

– Din aia siropoasă?

– Bine. Te ascult.

– A fost odată ca niciodată o femeie puternică. O femeie care făcea liste îndelungate și care bifa multe căsuțe până la sfârșitul zilei. Care vedea în controlul pe care îl are asupra lucrurilor, o oarecare siguranță. Cu toate acestea ceva lipsea.

– Nu știa ce anume?

– Nu. Avea să-și dea seama mai târziu. Pot să continui?

– Te rog.

– Fericirea ei venea din lucruri mici și învățase pe propria-i piele că timpul nu așteaptă pe nimeni. Își pusese o mască și nu prea îți mai puteai da seama ce simte cu adevărat. Știa că oamenii judecă și o vor face mereu fără a cunoaște povestea.

– Mai apoi, a apărut EL.

– Îți sună cunoscut, nu?

– Nici n-ai idee.

– Vrei să continui tu?

– Nu încă.

– EL stătea acolo zâmbind, așteptând-o parcă dintotdeauna. Erau pregătiți amândoi. Nu știau cum se întâmplase, dar simțeau că sufletele lor se cunoșteau dinainte. A fost momentul care a declanșat totul.

– O spui ca și cum ar fi fost o reacție chimică.

– A fost și chimică. Dar aș spune mai degrabă că paralelele sufletelor li s-au intersectat. Ca prin magie. Lucru care se întâmplă doar o dată în viață.

– Și ce s-a întâmplat mai departe?

– De parcă nu ai ști.

– Vreau să aud.

– Amândoi au devenit vulnerabili.

– Erau speriați.

– Vrei sa continui tu?

– Erau conștienți că iubirea implică vulnerabilitate. Știau că e un risc. Dar știau de asemenea că ei sunt unul pentru altul.

– Cum?

– Pur și simplu. Femeia care era obișnuită să aibă control s-a transformat. A învățat că și în momentele în care e speriată și gândurile se războiesc între ele, EL o face să fie acasă.

– Și dacă nu e acolo?

– Fizic, nu?

– Da.

– Îl poartă în suflet. Mereu. Iar atunci când lucrurile o iau razna, gândindu-se la el, se simte în siguranță.

– EL e omul ei. Alegerea din fiecare zi. Pe el îl vrea pentru totdeauna.

– Și vice-versa, bineînțeles.

Uneori, e normal să fii speriată, draga mea. Dar în momentele acelea amintește-ți că el e acolo. Că oricât de greu ar fi el a ales să rămână. Și tu ai făcut aceeași alegere. Ești mândră de asta.

A fi vulnerabil e un sentiment frumos. Nu e de speriat. Oferi tot unui singur om. Acela care e al tău. Care e pentru tine. Asta nu înseamnă că nu ești puternică. Nicidecum. Înseamnă că ai învățat ce-i aia iubire. Că trebuie să lupți. Că trebuie să fii. Cel mai important. Fiți unul pentru altul.

Spread the love

Leave a Comment