Cerca trova

Sunt momente în viață când totul capătă sens. Dintr-o răsuflare. După secunde pătate de vin și amintiri demne de notat în jurnal, găsești. Ce anume? Depinde de fiecare dintre noi.

Cerca trova sau ” Seek and you shall find ” e căutarea noastră din fiecare zi. A mea. A ta. A lui. A ei. O răsuflare sacadată, în plină formare. Un corpus în continuă creștere. O lumină difuză ce pâlpâie sfios.

Unii dintre noi găsesc răspunsul în prima ceașcă de cafea. Poate, în oraș cu prietenii. Scriind în jurnal sau făcând ceea ce îți place. Alții caută răspunsul călătorind. Ce e cert, însă, e faptul că trebuie să descoperi mai întâi ce vrei tu de la viață. Să te cunoști pe tine până dincolo de suflet.

Zâmbește mult. Lasă paralelele sufletului să se intersecteze. Poate va ieși ceva frumos… Cine știe ? Ai ceva de pierdut ? Eu zic că nu. Dacă nu începi de undeva, nu vei ști niciodată și crede-mă, nu vrei să ajungi la 80 de ani, să te uiți în spate și să îți dai seama că nu ai realizat nimic.

Cuvinte de nu-mă-uita ascunse-n jurnale prăfuite pe noptiera de sub masă. Ți-e frică să le deschizi, ca și cum amintirile ar sări pe tine, gata să te acapareze. Poze agățate de suflet, care atârnă greu, dar care îți arată și cât de fericită ai fost la un moment dat.

Până la urmă, dacă stau bine să mă gândesc, asta e tot ce avem. Momente. Secunde. Un timp care se scurge și nu ne așteaptă pe niciunul dintre noi. Amintirile ne vor rămâne mereu, dar treaba asta e cu două tăișuri. Pot fi foarte bune pentru că-ți arată că fericirea există oriunde și trebuie să te bucuri de orice lucru mărunt. Cu toate acestea, nu trebuie să le lași să-ți devină ancoră. E periculos. Odată ce ai pășit pe acel drum, te întorci foarte greu. Crede-mă, am fost acolo. Am supraviețuit, da. Dar totul are un preț.

Deci ce zici? Cerca trova? Încerci sau lași viața să treacă pe lângă tine?

Spread the love

Leave a Comment