Astăzi aleg să fiu egoistă

Astăzi e despre suflet. Despre artă. Despre felul în care emoțiile se adună și dansează împreună.

Imaginați-vă un tablou de Monet. Vivid, atent pictat, plin de povești ce pot fi spuse numai unei persoane care e gata să înțeleagă.

Astăzi vreau să fiu egoistă. Să mă gândesc doar la mine și la persoanele importante din viața mea. Le număr pe degete. Vă sfătuiesc să faceți asta din ce în ce mai des.Nu mă înțelegeți greșit. A fi egoist în general e una. Dar eu vorbesc despre timp. Noțiunea care este la fel de importantă ca și aerul.

Aleg să fiu egoistă și să-mi împart timpul doar cu cei care contează. Persoanele care știu că fiecare secundă e importantă. Care își păstrează cuvântul. Care fac posibilul imposibil. Cum? Prin felul lor de a fi.
Clișeic sau nu,viața după cum știți, e compusă din momente. Cu asta rămânem. Un jurnal de amintiri. Acum depinde doar de noi cum alegem să îl scriem. Cu timpul perspectiva se schimbă. Cadourile de Crăciun devin o persoană.

Lucrurile sunt perisabile, dar fericirea nu. În momentul în care ne dăm seama de acest lucru, începem să ne maturizăm. Poate o să mă contraziceți. Desigur. Puteți să o faceți. Dar dacă o brățară sau o mașină vă fac fericiți mai mult decât persoana pe care o aveți alături atunci ar trebui să vă puneți niște semne de întrebare. Până la urmă ea sau el v-a fost alături mereu. V-a oferit timp, iară timpul, dragii mei e cel mai prețios lucru.

Eu sufletul mi l-am crescut frumos. L-am îngrijit cu atenție și mi-am dat seama o dată cu timpul că nu are voie toată lumea să-l vadă. L-am reconstruit cu migală atunci când a fost distrus, iar acum i l-am dat lui, celui care a știut că papucii se lasă la intrare ca să nu cumva să aducă noroi. Celui care nu s-a speriat de ce văzut înăuntru și care a deschis fiecare sertar atent, ascultând cu răbdare fiecare poveste. Știam că e EL pentru că nu a dat bir cu fugiții. Indiferent de ce a găsit acolo, a păstrat pentru el și știu că o va face mereu.

Tu ești singurul care-și alege culorile. Gândește-te că pentru o zi ești Monet. Claude Monet. Ai toate pensulele și șevaletele pe care ți le dorești. Ce alegi să pictezi? Ce culori folosești? Alegerea îți aparține. Better be a good one, for your own sake.

Spread the love

Leave a Comment